Εμπειρίες και συμπεράσματα από την εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών

Εμπειρίες και συμπεράσματα από την εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών

Μια σημαντική ημερίδα με τίτλο: «Νέα Προγράμματα Σπουδών: Φιλοσοφία, Προκλήσεις και Εμπειρίες Εφαρμογής τους στα Πειραματικά Σχολεία της ΔΔΕ Τρικάλων» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6/9/2024 και ώρα 08.30 – 14.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου  Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» την οποία διοργανώνουν το 14ο Κοινό Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων και του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων  και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης με έδρα τη ΔΔΕ Τρικάλων (κ. Αζέλη Αγαθοκλή, κλάδου ΠΕ02, κ. Θεοχάρη Δημήτριο, κλάδου ΠΕ03 και κα Καραγιάννη Γεωργία Κωνσταντία, κλάδου ΠΕ06).

Σύμφωνα με τα νέα  Προγράμματα Σπουδών (ΠΣ) τα οποία θα κληθούν να εφαρμόσουν όλα τα σχολεία σε επόμενο στάδιο επιδιώκεται ο αναπροσανατολισμός της σχολικής εκπαίδευσης με βάση τις επιστημονικές εξελίξεις και τις αναδυόμενες απαιτήσεις της κοινωνίας του μέλλοντος. Τα νέα ΠΣ έχουν ως αφετηρία τα μαθησιακά αποτελέσματα, δηλαδή όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει ο/η μαθητής/τρια, να κατανοεί και να μπορεί να εφαρμόσει μετά την ολοκλήρωση κάθε μαθησιακής διαδικασίας. Η έμφαση μετακινείται από το γνωστικό αντικείμενο, τους/τις διδάσκοντες/ουσες και τη διδακτική διαδικασία προς τους/τις μαθητές/τριες και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα μάθησης: επιδιώκεται στην ουσία μια αντίστροφη πορεία σχεδιασμού, όπου η βάση σχεδιασμού είναι τα μαθησιακά αποτελέσματα και όλες οι υπόλοιπες παράμετροι εξαρτώνται από τον καθορισμό αυτών.

Η ημερίδα έχει την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων και περιλαμβάνει και βιωματικά εργαστήρια για την πρακτική εφαρμογή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών, με την εποπτεία και καθοδήγηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης των ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ11, ΠΕ80, ΠΕ84 και ΠΕ86.

 Για τον έγκαιρο προγραμματισμό και τη βέλτιστη οργάνωση των εργαστηρίων, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν τη φόρμα που βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://forms.gle/zLNkn2bbBb8JiMEb9

             Για την αναζήτηση της αφίσας, του προγράμματος και της πρόσκλησης μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Για την εύρυθμη λειτουργία των επιμέρους βιωματικών εργαστηρίων παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους στην παραπάνω φόρμα.

Από τη ΔΔΕ Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia